Најчести прашања

Во овој момент не е можна испорака на производи надвор од Македонија, во моментот кога опцијата ќе биде овозможена ќе добиете известување.

Можете да бидете рефундирани за нарачаните продукти, повеќе детали можете да погледнете ОВДЕ

Можна е замена за производите кои сте ги нарачале со било кои други производи од иста ценовна категорија, повисока или пониска. Повеќе информации можете да пронајдете ОВДЕ

Својата онлајн нарачка може да ја платите користејќи платежни картички на Visa, Visa Electron, MasterCard, или Maestro. Картичката мора да биде одобрена од страна на банката на издавачот за online (Internet) плаќање.

Сите плаќања мораат да бидат направени во денари. Доколку се плаќа со платежна картичка од странски банки, денарскиот износ при трансакцијата ќе биде конвертиран по курсот на Народна Банка на Македонија, односно по курсот на операторите кои работат со платежната картичка (Банката).

Прозиводите во вашата нарачка се испраќаат од повеќе локации поради нашата не можност да ги испорачаме од една локација. Тие не ги зголемуваат трошоците во споредба со оние што се веќе прикажани на потврдата за вашата нарачка.

На денот на испорака ќе Ви пристигне потврдна СМС порака од курирската служба со известување дека на тој ден ќе имате испорака од Obuca Metro. Половина час пред испораката ќе бидете исконтактирани од страна на курирот за да може да потврдите дали сте на наведената адреса.

Процесот на нарачување е едноставен. Нарачувањето се врши страната во неколку чекори. Одберете го посакуваниот производ, кликнете на потребната големина и полето Купи. Потоа кликнете на полето Моја Корпа. Пополнете ги сите потребни полиња и на крајот кликнете на полето Потврди нарачка. Упатсво за креирање на нарачка можете да пронајдете ОВДЕ.

Можете да платите во готово, при достава на нарачката, како и при креирање на нарачката со платежна картичка.

• во работните денови од 09:00 до 21:00 часот;

• Сабота од 09:00 до 14:00 часот;

• во недела, центарот не работи.

 

Работно време за размена, враќање и поплаки:

• во работните денови од 09:00 до 16:00 часот;

• за време на викендите не работи услугата за размена, враќање и поплаки.

За сите нарачки, трошоците за испорака се 150 денари.

Можно е да извршите замена на големината на порачаниот производ, повеќе детали можете да погледнете ОВДЕ.

Можете да ја откажете нарачката во рок од 20 минути откако ќе ја креирате нарачката. Во е-маил за потврда на нарачката, кликнете на врската Откажи нарачка. Доколку овој период истече, можете да ја откажете нарачката со јавување на 071 337 790 или преку e-mail online@obucametro.mk .

Може да се случи нарачаните артикли да се испраќаат од различни локации, па една нарачка може да содржи неколку пакети. Очекувајте ги останатите артикли во наредните денови.
Доколку ги немаме нарачаните артикли на залиха, ќе бидете известени.

Во тој случај курирот ќе Ви испрати СМС порака за да можете да договорите друг термин за испорака. Доколку не го контактирате курирот тој секако ќе се обиде да изврши испорака наредниот ден.