За нас

1991
1991
1991
1991

Од самиот почеток на постоењето на компанијата во далечната 1991 Теха се трудеше да изгради силна и препознатлива компанија, а тоа најмногу успеа да го постигне со брендовите Форма Нова од 2008 година, а подоцна и со брендот Obuca Metro од 2020 година.

Obuca Metro е започната, сега веќе во далечната 1990 година во Врбас. Во срцето на Бачка била отворена првата продавница на Obuca Metro, додека денес по 30 години успешна работа брои преку 100 продавници кои можете да ги посетите во секој град низ Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора.

Денес, Obuca Metro стана еден од омилените брендови во земјата и регионот.

Нашиот асортиман
 

Нашиот асортиман вклучува широк избор на обувки за мажи, жени и деца, како и голем избор на модни додатоци.

Бидејќи секој потрошувач има свои уникатни потреби и желби, нашата мисија се засноваше на одговарање на барањата на потрошувачите и градење на односи засновани на взаемна доверба. Водени од идејата да бидеме различни и подобри, се обидуваме да ги изненадиме нашите потрошувачи со најразновидните модели на чевли, од едноставни до екстравагантни. Се заљубуваме во обувките, ни го менуваат расположението, зборуваат за стил и став. Затоа Obuca Metro е ваш сигурен партнер!

Нашата визија

Причината за нашето минато и идно постоење е вашата доверба и задоволените очекувања. Сакаме да чекорите сигурно и смело и заедно да креираме чекори кои водат кон подобра иднина.

Изберете го вистинскиот модел за вас и останете во тренд.